“Every child is an artist.
The problem is how to remain an artist once we grow up.”

-Pablo Picasso-

Van 2020-2024 studeerde ik aan vrije academie ’t Pad, richting Holistische Beeldende Kunst.

Kunst maken is spelen, contact maken met het innerlijke kind. Vrij zijn van zelfcensuur.
Hoofd, hart en handen. Vertrouwen op het proces en bewegen tussen spelen en experimenteren enerzijds en structuur, richting en reflectie anderzijds.

Mijn uitgangspunt is dat ik het materiaal of de methode wil gebruiken wat het beste past bij wat ik op dat moment wil uitdrukken.
Op de academie heb ik experimentele digitale werken gemaakt, naast schilderijen, tekeningen, collages en assemblages, textiele -en kleiwerken.
Voor mijn afstudeertraject heb ik de focus gelegd op digitale kunst.

Voorbeelden zijn o.m. Ron B. Kitaj, El Kazovskij, Roger Raveel, Dorothea Lange en Valerie Davide.

Steeds werk ik vanuit de onderzoeksvraag: “hoe kan ik in zelfportretten door middel van het beeldelement toon de polariteiten compassie en vervreemding verbeelden?”.
Beeldend werken gaat in deze zin over het onderzoeken en ervaren van polariteiten, het bewegen tussen de polen van licht en donker, het kunstzinnig proces is helpend om vanuit acceptatie en compassie naar het leven te kijken.

Het beginpunt voor een werk is een zelfportret vanuit een vreemd perspectief of met een vervreemdend aspect zoals bijvoorbeeld een masker. Het zelfportret kan op verschillende manieren tot stand komen, door selfies, bestaande foto’s of door filmpjes te maken waaruit ik stills haal.

Vervolgens bewerk ik deze in de Creative Cloud van Adobe. Het meeste werk ik en wissel ik tussen Photoshop en Illustrator.

Ik maak als het ware mixed media werken maar dan digitaal. Ik knip, plak, teken, verf, gooi er kleurenfilters overheen, voeg iets toe of haal het juist weg, maak contrasten zwaarder of juist lichter. De 8 stappen van het kunstzinnig proces en de beeldelementen zijn mijn leidraad.